Renovatie daken

Hebt u een woning met een rieten dak? En is het dak aan onderhoud of renovatie toe? Welkom bij Van Ettekoven. Wij voeren zowel jaarlijkse onderhoudsbeurten uit als complete renovaties.

Onderhoud

Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt, houden we uw dak in goede conditie. We maken het riet schoon en verwijderen mossen en algen. Ongelijke plekken vullen we op met nieuw riet, zodat het dak weer vlak is. We kunnen uw dak bespuiten met een beschermingsmiddel tegen algen. Zo houdt het dak de echte rietkleur.

Renovatie

Een rieten dak met een hoge kwaliteit, heeft een levensduur van dertig tot veertig jaar. Daarna wordt de rietlaag te dun en is het dak aan vervanging toe. Wij voeren complete renovaties uit. Waar nodig vervangen we (delen van) de kapconstructie, bijvoorbeeld als deze aangetast is door houtworm, molm of boktor. De dakrenovatie is ook een goed moment om het metselwerk van de schoorsteen onder handen te nemen. Heeft uw woning nog een open constructie? Wilt u de brandveiligheid en isolatiewaarde verbeteren? Dan brengen we speciale panelen aan met een dampdichte folie. Een goede investering in een energiezuinig en comfortabel huis! Na de renovatie van het dak heeft uw woning meer allure dan ooit.

Hieronder kunt u een aantal door ons gerealiseerde projecten bekijken: